HUZUREVİ VE YAŞLI BAKIM FİZİBİLİTESİ

200 odalı tam donanımlı huzurevi ve yaşlı bakım evi fizibilite                 çalışması

Türkiye ve dünyadaki yaşlı nüfusun geleceği ve yapılması gerekenler.

Yaşlanma kronolojik yaşın ilerlemesiyle oluşan ve ölüm olasılığını arttıran değişikliklerin bütünüdür. Artan yaş fonksiyonel yetersizlikler için en büyük risk faktörüdür. Yaşam süresinin uzaması ve doğum oranlarının düşmesi sonucu dünya nüfusu yaşlanmaktadır. Bilinenin aksine gelişmekte olan ülkeler, gelişmiş ülkelere göre nüfus yaşlanmasından daha çok etkilenecektir. Türkiye de hızlı yaşlanan ülkelerden birisidir. Ülkemizde yaşlı nüfus, diğer yaş gruplarına oranla, daha fazla artış göstermektedir. Türkiye’de toplam nüfus artış hızı 2013 yılında ‰13,7 iken, yaşlı nüfusun artış hızı ‰36,2’dır. Türkiye’de yaşlı nüfusun 2008-2040 yılları arasında %201 oranında artış göstereceği öngörülmektedir. Nüfusun hızla yaşlanması bazı kronik hastalıkların görülme riskini artırmakta bunun sonucu olarak da halk sağlığı için yeni ve ciddi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Gelişmekte olan ülkelerde 2020 yılına kadar tüm ölümlerin ¾ nün yaşlanma ile ilgili olacağı tahmin edilmektedir

Doğum ve ölüm oranlarındaki değişimler sonucunda Türkiye’de 1970’lerden itibaren 65 yaş ve üstü nüfusun toplam nüfus içindeki payı artış göstermiştir. Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı 1940’ta %3,5 iken, 1970’de %4,4’e, 2012’de %7,5’e ve 2016’da %8,3’e çıkmıştır (TÜİK 2013, 2017). Yaşlı nüfus oranı 2013 yılında %7,7 iken, 2014 yılında bu oran %8,0 olmuştur. Nüfus tahminlerine göre yaşlı nüfus oranının 2023’te %10,2, 2050’de %20,8, 2075’te ise %27,7’ye artış göstereceği öngörülmektedir. Türkiye 2016 yılındaki yaşlı nüfus oranına göre ülkeler sıralamasında 66. sırada yer almaktadır (HÜNEE 2014, TÜİK 2014, 2015, 2017).

Lokasyon

Yaşlılar için olması gereken iklim koşulları, oksijen yoğunluğu, güneş yoğunluğu, nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu yerlerde bu yatırım yapılabilir.  İstanbula 30 dakikalı mesafede bulunan Yalova, Tekirdağ, Silivri ilk etapta yatırım yapılacak bölgeler olabilir. Ayrıca Ege ve Akdeniz çanağında 5 yıldızlı otel konseptinde yerler yapılabilir. Yatırım yeri olarak Bursa, Çanakkale,Balıkesir,İzmir, Muğla,Aydın, Antalya şehirleri olabilir.

Gerekli arazi büyüklüğü:

10.000 M2 arsa büyüklüğü olan bir araziye 10.500 m2 kapalı insaat alanlı ve 3500 m2 taban oturumlu 3 katlı bir proje geliştirilebilir. Bahçe ve sosyal donatı alanlarımız 6500 m2 olarak projelendirelecektir.

Yatırım maliyeti

Projenin inşaat m2 maliyeti 1250 Tl ( 255 Euro),

 Proje toplam maliyeti 13.125.000 TL (2.667.500 Euro)

Projenin tüm teknik altyapısının tamamlanması ve yaşama hazır hale gelmesi odaların ve ortak alanların tefrişatının m2 maliyeti 500 TL (101 Euro) olup.

Toplam tefrişat maliyeti 5.250.000 Tl ( 1.006.707 Euro) olup.

200 odalı huzurevi ve yaşlı bakımevi toplam maliyeti

18.375.000 TL (3.674.207 Euro)

Sosyal donatılar

Yapmayı düşündüğümüz huzurevi yaşlıbakım ve rehabilitasyon merkezi 5 yıldızlı otel konforunda. Yaşlıların spor yapabileceği imkanları olan, müzik, resim, bağ bahçe, kitap okuma, yazabilme imkanları olan sosyal donatı alanları ile yaşlıların yaşam kalitesini artıracaktır.

Hizmetler

Projesini hayata geçirmeyi düşündüğümüz, Hasta Ve Yaşlı Bakımevi’mizde yakınlarınız her zaman güvende olacaktır. Uzman doktor kontrolündeki misafirlerimize, her türlü sağlık sorununda profosyonel hasta bakımı  hizmeti verilerek derhal müdahale edilecektir. Bakımevi ve Huzurevi’mizde kalan konuklarımız gerekli durumlarda özel ambulans servisimizle en kısa zamanda hastaneye ulaştırılacaktır. Kurum içerisinde müdahale edilemeyecek sağlık sorunlarında, misafirlerimizin yakınlarına derhal haber verilerek, durumdan haberdar olmaları sağlanacaktır.

Özel ambulansla hastaneye götürülmesi gerektiği durumlarda misafirlerimizin yanında uzman sağlık görevlisi refakatçi olarak bulunacaktır.

Huzurevimizde tüm misafirlerimiz için, kişisel ihtiyaca göre kalori hesaplanarak  diyet menüleri hazırlanıp  misafirlerimize sunulacaktır.

Projemizde Hasta Bakımı Ve Rehabilitasyon Merkezi‘mizde Fizik Tedavi  Ve Rehabilitasyon  Ünitemizde   ameliyat sonrası hareket kısıtlılığı devam eden veya geçirilmiş felç sonucu yürüyemeyen hastalara yatalak hasta bakım ve fizyoterapi hizmeti verilecektir.

 Ayrıca arzu eden konuklarımıza ağrısız özgür hareket etme olanağı vermek, yaşam kalitelerini  ve konforlarını yükseltmek, günlük yaşamlarında bağımsız olabilmeleri amacıyla fizik tedavi  hizmeti  verilecektir.

Projemizde Hasta Bakımı Ve Huzurevi Merkezimizde herkes için, berber-kufaör hizmeti, el ayak bakımı, vücut bakımı gibi kişisel bakımlar sürekli ve düzenli olarak verilecektir.

 Projemizde bütün misafirler özeldir. Misafirlerimizin kişisel durumlarına ve ihtiyaçlarına göre, sürekli ve düzenli psikolojik destek ve kontroller yapılacaktır. 

Projemizde destek ve tedavi süreçleri her bireyin ihtiyacı doğrultusunda özel olarak hazırlanır ve şeffaf olarak uygulanacaktır.

HASTA VE YAŞLI BAKIMI MERKEZİ‘MİZDE tüm misafirlerimiz için, manevi destek ve danışmanlık hizmeti verilecektir. Kişisel inançlarına ve dünya görüşlerine göre her misafirimiz için, konusunda uzman kişilerce manevi destek ve danışmanlık hizmeti vererek, misafirlerimizin daha huzurlu ve mutlu olmasına katkı sağlayacağız.

Hasta Bakımı Ve Yatarak Fizik Tedavi Merkezi‘mizde tek kişilik odalarımızda  özel şifre ile siz 7/24 kamera takib imkanı sağlıyacağız.

Huzurevi projenin iç ve dış teknik özelikleri:

Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi İç Özellikler

  • Her odada TV, gardrop, refakatçi koltuğu/yatağı,
  • Her odada özel, tuvalet ve banyo,
  • Özel tasarım misafir yatakları, mobilyalar,
  • (İsteğe Bağlı) Her Odayı  24 saat kamerayla  izleme olanağı
  • Her odada oksijen tertibatı

Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Dış Özellikler

  • Depreme dayanıklı Avrupa standarlarında yapı,
  • Peysaj edilmiş bir bahçe,çiçekler ve agaçları ile bir cazibe merkezi
  • Merkezi konum, kolay ulaşım,
  • Özel dizayn edilmiş bahçe,
  • Otopark,
  • 24 Saat güvenlik

Sosyal sorumluluk ve kamu hizmeti

Yaşlılarımız ilerleyen yıllarda, iş hayatından çıkmaları, çocuklarının evlenmesi nedeni ve şehirleşmenin getirdiği nedenlerle evde çoğunlukla yalnız kalıp, psikolojik ve bedensel hastalıklarla uğraşmak zorunda kalmaktadır. Yaşlıların hem sosyal bir ortamda olması hem de bakım ihtiyaçlarının profesyonel bir ekiple görülmesi zaruri bir ihtiyaçtır. Yapılan bu işlem bir taraftan yaşlıların hayata tutunması yönü ile sosyal sorumluluk, diğer taraftan devletin yapması gerekli işleri yapma yönüyle kamu hizmeti olarak görülebilir.

Aylık gelir gider hesabı

200 odalı bir huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezi için, her odadan beklenen aylık gelir 4.000 TL olup, aylık toplam gelir 800.000 TL dir. Bunun 400.000 TL si gider olarak düşünülmektedir. Aylık brüt 400.000 TL kar hesaplanmaktadır. Yıllık öngörülen kar miktarı 4.8 milyon TLdir.

Sadece İstanbul için 1000 tane huzurevi yapılsa, toplam kapasitesi 200 bin olacağı hesaplanabilir. Bu 2 milyon civarında yaşlı nüfusu olan İstanbul için bile çok küçük bir rakamdır.

Yapılacak tam donanımlı huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezi, aynı zamanda Avrupa ülkelerine hizmet verebilecek kalitede ve standartta yapılacaktır. Bu yönüylede ülkemize döviz kazandıran bir iş modeli olarak geliştirilebilir.